lördag 8 mars 2008

Jag önskar det vore sant...

Om man blundar riktigt hårt och håller tummarna tills knogarna vitnar så kan det kanske vara sant...

I brist på tenyheter så har jag hittat en artikel om ett annat favoritämne: choklad.

Aftonbladet skriver om en choklad som bränner fett! I wish! Dessutom innehåller den omega-3, eftersom det ingår linfrön i chokladen. Vi får hoppas att det är linfröolja och ett par gram, vilket behövs för att göra någon skillnad.

Det är lätt att bli skeptisk om man har som hobby att läsa innehållsdeklarationer...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fråga: Försämrar grönt te i samband med måltid vitaminupptaget av maten? Eller är det på annat sätt?

Anonym sa...

Ja, fast inte så mycket, eftersom det framför allt är koffeinet som är boven och försämrar upptagningen av vissa vitaminer och mineraler. Men det finns ju ganska lite koffein i grönt te av bättre kvalitet och bryggt på rätt sätt, dvs ca 1 minut. Om man dessutom sköljer bladen först i hett vatten så sjunker koffeinhalten ytterligare.

Se mitt blogginlägg 21 jan 2008 om te och koffeinhalter.

Anonym sa...

Aftonbladet, liksom ett otal andra media och websidor exploaterar drömmen om "metoder", som skall göra oss, smalare, vackrare, mer harmoniska, osv, osv. Det är bluff och lögn, och det vet Aftonbladet naturligtvis. När det gäller att sköta om vår kropp vet vi sedan länge vad det är som gäller. Ät vettigt - tallriksmodellen. Se till att Du rör Dig tillräckligt - förbrukningen av energi måste matcha tillförseln av energi.
Charmlöst, naturligtvis. Inga "metoder", "dieter", eller "mirakel" som kan fixa till det. Bara vanligt sunt förnuft, vetenskap och beprövad erfarenhet. Men det är säkert för jobbigt - hellre lyssna på och tro på lögnerna från media.

BengtS